V kampih po Istri kolesa kradla Slovenca

Datum objave
Kategorija
Statistika

V zadnjih letih je bilo kar nekaj kraj koles v kampih v hrvaški Istri. Še lani se spomnimo, da smo o krajah poročali iz kampov v Premanturi. Danes pa je hrvaška policija javila, da so v sodelovanju s policijo v Kopru odkrili dva Slovenca, ki sta po kampih v Umagu, Poreču, Vrsarju in Puli storila vsaj deset kaznivih dejanj kraje koles.

V kampu je kar težko »skriti« kolesa, zato je dobra ključavnica bistvenega pomena in seveda pomoč kamping prijatelja na sosednji parceli, ki v času vaše odsotnosti pazi tudi na vaše stvari. Seveda pa so tatovi kar dobro opremljeni in so postali pravi kolesarski poznavalci.

Policija v Poreču je bila zaradi kar nekaj tatvin koles bolj pozorna na mejnem prehodu Kaštel – Dragonja, kjer so 25. junija v večernih urah ustavili dva slovenska državljana, ki sta imela v vozilu znamke BMW dve kolesi, za katera nista imela potrdil o lastništvu.

S preiskavo in sodelovanjem s slovensko policijo so pridobi podatke, da je ekipa letos izvedla že pet kraj koles, od tega tri v kampih v Poreču, eno v Umagu in eno v Puli, med oškodovanci pa so bili večinoma nemški, avstrijski in češki državljani.

So pa bili zelo dejavni tudi že lansko leto, ko so od konca junija do sredina avgusta izvedli štiri kraje koles v kampih v Poreču, dve v Vrsarju in v Tar – Vabrigi in eno v Funtani.

Kraje so potekale na način, da so tatovi kolo ukradli na parceli v kampu, se z njim zapeljali izven kampa, kjer so ga potem skrili v avto in ga na takšen način odpeljali čez mejo v Slovenijo. Ker sumijo, da so »ljubitelji » koles delovali tudi na drugih območji, preiskava še vedno poteka, seveda pa se lahko vsi oškodovanci obrnete na policijo v Poreču.