Kamp Mare Pineta - počitnice v neposredni bližini slovenske meje

Datum objave
Kategorija
Statistika
4304 ogledov

Vse več slovenskih kampistov išče informacije tudi o kampih po Italiji in prestavljamo vam kamp Mare Pineta, ki leži v kraju Sesljan / Sistiana, le nekaj kilometrov od Trsta. Lokacija kampa je zanimiva tudi za vikend kampiranje, saj je iz osrednje Slovenije do cilja le uro vožnje, imetnikom Avtokampi kamping kartice pa nudijo popust.

Kamp Mare Pineta (GPS (45.7724, 13.6245) ima urejene parcele na platoju 80 m nad morjem. Tako je iz kampa lep pogled na celoten Tržaški zaliv, do morja in prodnate plaže pa vodi pešpot (10 - 15 minut), lahko pa se odpeljete tudi z avtom. Iz kampa do plaže običajno vozi tudi turistični vlakec, ki pa letos zaradi razmer ne sme voziti.

Tik ob kampu poteka znana Rilkejeva pot, ki je speljana ob 2 km dolgem robu nad morjem in povezuje Sesljan in Devinski grad, ki si ga lahko ogledate ob zaključku poti in se povzpnete na stolp, od koder je lep pogled na celoten kraj in obalo.

Kamp Mare Pineta sodi v skupino kampov Baia Holiday, ki vključuje tudi kamp Poljana na Lošinju in številne kampe po Italiji npr. pri Benetkah, ob Gardskem jezeru, v Rimu in na Sardiniji. Letošnja novost so tudi kampi v Franciji (Pariz, Nica, Normandija) in na španski Costa Bravi.

​V kampu Mare Pineta od aprila do konca oktobra (letos bo kamp odprt do 2.11.) gostom omogočajo kampiranje na okoli 350 senčnih parcelah opremljenih z elektriko. V kampu so dobrodošli tudi kužki, je pa v bližini kampa tudi urejena pasja plaža.

Dodatno omogočajo tudi najem mobilnih hišic in v ponudbi so manjše hišice za 2 – 3 osebe ali večje za 4 – 6 oseb. Najbolj prostorne hišice so opremljene s kar tremi spalnicami in dvema kopalnicama. V določenih tipih mobilnih hišic so dovoljeni tudi kužki.

Gostom kampa Mare Pineta je na voljo plavalni in otroški bazen ter masažni bazen. Otroci se lahko zabavajo na številnih igralih, poleti je organizirana tudi otroška animacija, na voljo pa so tudi športna igrišča ta tenis, košarko, nogomet, odbojko in fitnes. V bližini je tudi potapljaški center, na plaži pa omogočajo tudi najem SUP desk in kajakov.

V kampu deluje tudi restavracija z italijanskimi specialitetami, priporočamo pa obisk lokala na sami Rilkejevi poti s pogledom na morje. V bližini kampa je tudi zanimivo naselje luksuznih počitniških hiš Portopiccolo, ki je urejeno na območju bivšega kamnoloma in ob apartmajih vključuje tudi hotel, marino in številne lokale ob plaži.

Cenejše kampiranje s kamping kartico

Za imetnike Avtokampi kamping kartice nudijo akcijsko ceno kampiranja - 20 € za 2 osebi na parceli v coni B z elektriko velja v terminu od 14.9. - 2.11. oz. do zaprtja kampa.

Glede poznega odhoda pa smo preverili in je potrebno za odhod po 12. uri doplačilo v višini 50% redne cene kampiranja.

Več informacij o kampu Mare Pineta in rezervacije parcel ter mobilnih hišic lahko direktno uredite na  >>  www.baiaholiday.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
4304 ogledov