Kamp Mare Pineta - počitnice v neposredni bližini slovenske meje

Datum objave
Kategorija
Statistika
14688 ogledov

Vse več slovenskih kampistov išče informacije tudi o kampih po Italiji in prestavljamo vam kamp Mare Pineta, ki leži v kraju Sesljan / Sistiana. Kamp je odlična izbira tudi za ogled jadralske 53. Barcolane, ki bo potekala v nedeljo, 10. oktobra. Imetnikom naše Avtokampi kamping kartice nudijo posebno ceno kampiranja.

Kamp Mare Pineta je od meje oddaljen le 15 minut vožnje, od same avtoceste pa je le nekaj 100m do recepcije kampa - GPS lokacija (45.7724, 13.6245). Tako je lokacija zanimiva tudi za vikend kampiranje, saj je iz osrednje Slovenije do cilja le dobro uro vožnje.

Iz kampa je lep pogled na celoten Tržaški zaliv, do morja in prodnate plaže pa vodi pešpot (10 - 15 minut), lahko pa se odpeljete tudi z avtom. Iz kampa do plaže poleti vozi tudi turistični vlakec.

Tik ob kampu poteka znana Rilkejeva pot, ki je speljana ob 2 km dolgem robu nad morjem in povezuje Sesljan in Devinski grad, ki si ga lahko ogledate ob zaključku poti, se povzpnete na stolp, od koder je lep pogled na celoten kraj in obalo.

Lokacija kampa Mare Pineta je zanimiva tudi za ogled znane jadralske prireditve Barkovljanka / Barcolana, ki vsako leto poteka drugi vikend v oktobru. V Trstu bo pestro dogajanje že v soboto, v nedeljo ob 10.30 uri pa se prične glavna regata. Več kot 2.000 jadrnic pričakujejo v Tržaškem zalivu, ki se bodo podale na 13 navtičnih milj dolgo pot.​

Kamp Mare Pineta sicer sodi v skupino kampov Baia Holiday, ki vključuje tudi kamp Poljana na Lošinju in številne kampe po Italiji npr. pri Benetkah, ob Gardskem jezeru, v Rimu in na Sardiniji. Letošnja novost so tudi kampi v Franciji (Pariz, Nica, Normandija) in na španski Costa Bravi.

Več o kampu Cavallino pri Benetkah >>

V kampu Mare Pineta od konca aprila do sredine oktobra gostom omogočajo kampiranje na okoli 350 parcelah opremljenih z elektriko in vodo. Lahko se odločite za bolj senčne ali sončne parcele. V kampu so dobrodošli tudi kužki, je pa v bližini kampa tudi urejena pasja plaža.

Dodatno omogočajo tudi najem mobilnih hišic in v ponudbi so manjše hišice za 2 – 3 osebe ali večje za 4 – 6 oseb. Najbolj prostorne hišice so opremljene s kar tremi spalnicami in dvema kopalnicama. V določenih tipih mobilnih hišic so dovoljeni tudi kužki.

Bazen, otroška igrala, šport in gastronomija

Gostom kampa Mare Pineta je od sredine maja do konca septembra (odvisno od vremena) na voljo plavalni in otroški bazen ter masažni bazen.

Otroci se lahko zabavajo na urejenih igralih, poleti je organizirana tudi otroška animacija, na voljo pa so tudi športna igrišča ta tenis, košarko, nogomet, odbojko in fitnes. Na plaži deluje tudi potapljaški center, omogočajo pa tudi najem SUP desk in kajakov.

V kampu deluje tudi restavracija z italijanskimi specialitetami, priporočamo pa obisk lokala na sami Rilkejevi poti na koncu kampa s pogledom na morje. V bližini je tudi zanimivo naselje luksuznih počitniških hiš Portopiccolo, ki je urejeno na območju bivšega kamnoloma in ob apartmajih vključuje tudi hotel, marino in številne lokale ob plaži.

Cenejše kampiranje s kamping kartico

Za imetnike Avtokampi kamping kartice nudijo 20% popust na kampiranje v terminih 22.4. - 2.7. & 2.9. - 11.10. 2021. Popust velja na vseh parcelah v primeru vsaj 2 noči oz. na parcelah v coni B tudi v primeru 1 noči. Tako je cena v oktobru za 2 osebi in na parceli že od 20 € na noč. Glede poznega odhoda je potrebno za odhod po 12. uri doplačilo v višini 50% redne cene kampiranja.

Več informacij o kampu Mare Pineta in rezervacije parcel ter mobilnih hišic lahko direktno uredite na  >>  www.baiaholiday.com

Družinski izlet - Rilkejeva pot & Devinski grad >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
14688 ogledov