Oglasi:

Mobilna hiška - zima

Vse o hrvaških kampih

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: mkodric

Brez avatarja
mkodric je odsoten
mkodric
Prispevki: 6
Pridružen: So Jul 13, 2019 10:52 am

Mobilna hiška - zima

Objavljeno: Ne Dec 01, 2019 6:28 pm

Pozdravljeni.

Ima kdo izkušnje z najemom mobilnih hišk pozimi v kampih ob morju.
Sicer kot gledam nekaj veliko izbire ni, ker so kampi zaprti čez zimo, ampak nekaj pa le je odprtih.
Nekaj jih ima tudi zaprte bazene npr. na Lošinju, kar bi znalo biti fajn, vendar za 2,3 dni se mi ne da iti tam, trajekt...
Kamp šimuni na pagu je tudi odprt ima možnost najema mobilnih hišk ali bungalovov, tak da bi šli za par dni v januarju tam, ampak rabim kakšno informacijo, je za iti ali ne. Vem, da ni nekaj za počet, ampak me že od nekdaj zanima kako je pozimi ko ni turistov.
Glede na to, da ne hodimo na smučanje v termah smo bili že parkrat, bi šli malo na morje pozimi. Pa tudi rezervirat se, da par dni prej, da se vidi malo kakšno bo vreme...


 

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2092
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Mobilna hiška - zima

Objavljeno: Ne Dec 01, 2019 7:33 pm

Šimuni so res odprti, samo dogaja se pa ne ravno veliko na Pagu.

Mogoče je bolje izbrati kakšen kamp bliže večjega mesta npr. v Istri sta kampa Polidor in Porto Sole, ki sta odprta čez celo leto, v Zadru pa je letos prenovljen kamp Falkensteiner.

Za novo leto lahko priporočamo tudi kamp Stobreč v Splitu.

Večina kampov ima ugodne ponudbe ina za praznike smo spisali kar nekaj novičk - https://www.avtokampi.si/novice?category%5B%5D=camping

Je pa kar problem z ogrevanje, Mi smo sedaj bili v mobilnih hišicah v termah Čatež, kjer imajo dodatno ogrevane vse sobe - dnevni prostor in obe spalnicami z električnimi grelniki, v obeh kopalnicah pa radiatorji. To je res super, samo tla so še vedno hladna, tako da je dobro imet kakšne copate.

Ob morju pa imajo hišice običajno samo ogrevanje preko klime, tako da je dobro vzet s seboj še kakšen kalorifer, drugače je pa super!

Odgovor Napisal/-a: mkodric

Brez avatarja
mkodric je odsoten
mkodric
Prispevki: 6
Pridružen: So Jul 13, 2019 10:52 am

Re: Mobilna hiška - zima

Objavljeno: Pe Feb 14, 2020 6:26 pm

Sicer malo pozno, ampak da podam izkušnjo.

Torej takoj po novem letu za 3 dni smo šli v Zadar kamp Falkensteiner. Mobilna hiška z 2 sobama. Hiška ima samo klimo za gretje, sicer je dovolj, ampak čez noč smo se greli s kaloriferjem, ker je bilo slišat vibracije zunanje enote klimo, ki je montirana na hiško zunanja stena spalnice in me je motilo, da mi to brenči čez noč.

Toplo v hiški je bilo, čeprav je bilo zunanj prvo jutro -2. V hiški pa prijetnih 25, res da so tla hladna tako da so bili copati dobrodošli. Pa kopalnico smo dodatno segreli s kaloriferjem pred tuširanjem.

Vreme je bilo enkratno sončno do nekje 14stopinj čez dan. Odlično za sprehode in zapeljali smo se do Paga in Vira, ker me je zanimalo kako izgleda čez zimo.
V ceno kampa je bil vštet tudi bazen v hotelu, tako da smo se tudi kopali.

Kamp je pa zelo lepo urejen, bilo je nekaj hišk zapolnjenih pa tudi nekaj avtodomov in celo en šotor.

Naslednje leto bomo ponovili, mogoče kakšen drug kamp, fajn je ker lahko rezerviraš par dni prej in pogledaš, da ne bo lih kak dež. Tudi pozimi se mi zdinek čar na morju, nikjer gužve že na cesti ne, ustaviš se lahko in v miru kaj pogledaš, npr. na paškem mostu je poleti kar nekaj avtov in turistov, tokrat smo bili sami....
 

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2092
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Mobilna hiška - zima

Objavljeno: So Feb 15, 2020 6:24 am

Super informacija in izkušnja.

Mi smo bili pred novim letom v kampu Polidor, kjer je ogrevanje mobilne hišice prav tako urejeno na klimatsko napravo in podobna izkušnja. V višini glave je toplo, pri nogah pa vseeno malce zahladi, zato so copati kar obvezna zadeva. Smo pa imeli zelo hladna jutra, ko je bilo v kampu -3 stopinje, čez dan pa prijetnih 10.

Priporočamo zimski preizkus mobilnih hišic v kampu Terme Čatež, kjer imajo kopalnice dodatno ogrevane s cevnimi radiatorji, vsaka soba pa ima svoj klimat + še klimo.

Za zimsko kampiranje pa je zanimiv kamp Schluga v kraju Hermagor pri smučišču Nassfeld. Nekaj najbolj modernih mobilnih hišic, ki so odprte tudi pozimi, imajo talno ogrevanje.

Odgovori